ISC

ISC

9 Haziran 2015 Salı

Basvuruda Sikca Sorulan Sorular

1. BCC’ye kabul edilebilmem icin neler yapmaliyim?

Basvuru formunu doldurarak basvurunuzu yapmalisiniz. Uluslararasi Ogrenci Merkezi calisanlarindan size basvurunuz icin gerekli olan diger evraklari ogrenmelisiniz. Bize evraklari eksiksiz ve zamaninda posta ya da e-mail yoluyla ulastirmalisiniz. Iki veya uc hafta icerisinde sizinle kontak kurmamizi ve basvurunuz hakkinda bilgilendirilmeyi beklemelisiniz.

2. Bergen Community College basvuru ucreti aliyormu? 

Basvuru ucretsizdir

3. Tavsiye edilen basvuru tarihleri nelerdir?

Yurt disindan sonbahar donemi icin yapilan basvurular, 1 Temmuz itibariyle gonderilmelidir. ABD kolejlerinden yada dil okullarindan BCC'ye gecis yapmak isteyen ogrenciler icin basvuru tarihleri daha esnektir.

4. Bergen Community College’in bir somestir icin ogrenim harci ne kadardir?

Bir somestir icin ogrenim ucreti yaklasik $5,000’dir. Uluslararasi ogrenciler full-time ogrenci olarak en az 12 kredilik ders almalidirlar.

5. Uluslararasi ogrenciler devlet yardimi ya da burs alabiliyorlarmi?

F-1 uluslararasi ogrenciler icin su anda burs imkani yoktur ve devlet yardimi icin basvuruda bulunamazlar. Ogrenciler aylik taksit imkanindan yararlanabilirler. Daha fazla bilgi icin (Sallie Mae) www.bergen.edu/bursar sayfasina girebilirsiniz.

6. ABD’de calisabilirmiyim?

Uluslararasi ogrencilerin kampus disinda izinsiz calismalari yasaktir. Bazi durumlarda danismaninizla irtibat kurduktan ve izin aldiktan sonra kampus icinde calisabilirsiniz.

7. Yurt disindan universite diplomam var bunun icin ne yapmaliyim?

Profesyonel kimlik degerlendirme hizmetleri (Credential Evaluation Services) veren kuruluslara basvuruda bulunurak sizin evraklarinizi ve diplomanizi degerlendirmelerini yaptirmaniz gerekmektedir. Bilgi icin http://www.naces.org/members.htm sayfasina girebilirsiniz.

8. Bergen Community College yurt imkani saglarmi?

Kolej yurt imkani saglamaz. Bircok ogrenci apartman dairesi tutmaktadir veya yakin bolgelerdeki ailelerin yaninda kalmaktadirlar. Kolejin yakininda bircok otel secenegide bulunmaktadir. Daha fazla bilgi icin http://www.bergen.edu/pages1/pages/6129.aspx sayfasina girebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder